Home > 2012-03-06 (B)

2012-03-06 (B)

Posted by admin on March 6, 2012

 

Tid til en opdatering...

 

For 1½ uge siden fik vi støbt gulvet, og nogle dage efter blev det slebet let. Mest for at fjerne de små sten og buler.

 

Vi er nu startet på at montere skinner til skelettet til gipsvæggen der skal sættes op mod ydervæggen. Skelettet bliver monteret ca 5 cm ude fra eks. væg, således at der kan isoleres bag skelettet med 45 mm rockwool. Skelettet er 45 mm også så isoleringen bliver totalt ca 100mm.

 

På billedet har jeg snydt lidt - skinnerne er ikke sat fast, men blot klemt fast. Det er mest for lige at se hvordan det kommer til at passe.

 

 

I lørdags murede jeg det store hul i badeværelset til. Ligesom alle de mindre huller fra ventilationsriste og andre løse sten og huller blev lukket. Det er selvfølgelig ikke helt så nødvendigt at væggen er pæn, men der skal ike være "musehuller" i den.

 

Jette var nede og hjælpe mellem diverse indkøb. Nicolai skulle holde fødselsdags-LAN-party lørdag aften/nat. Så der skulle lige handles lidt ind - tror de købte 13 1½ liters colaer..

Jette fik skrabt gammelt tapet af, så der ikke er tætte flader mellem de to vægge. Og så en omgang oprydning og fejning af gulvet.

 

Søndag stod også i murstenens tegn. Fik lagt en membran ud over soklerne. Jeg kunne ikke forenes med at muren virkelig kunne stå fast på den meget glatte plastik. Så jeg bankede en rille på et par cm, på langs af soklerne, så mørtlen har noget at holde fast i. Den første skifte blev lagt, og jeg måtte lige vente en lille halv times tid, inden det havde sat sig. Der er jo ingen sugning i underlaget, så alt fugten skal trække op i murstenen.

 

Lidt efter kunne jeg lægge de næste skifter, og det gik meget fint. Da jeg tog hjem, kom jeg til at se at den ene mur ikke var helt lige - selvom den fulgte snoren. Det viste sig at de el-rør det stak op af gulvet selvfølgelig ikke stod helt lodret, og havde skubbet snoren lidt ind på midten...

Så efter aftensmaden måtte jeg rive de fire skifte ned igen, på den væg. Men hellere det, end at have en lidt skæv mur. Der viste sig at det "kun" var ca. 1 cm den var skubbet.